Avatar

Eigen recept van... Kim Rinske

Krentenbrood

Brood/sandwiches, Brunch, 4 personen, Voorbereidingstijd 35 minuten, Wachttijd 75 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 27 sep. 2006, 15:42 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g rozijnen (eventueel geweekt)
  • 50 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
  • 50 g gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 400 ml lauwe melk

Materialen

  • Cakevorm (inhoud 1,5 liter), ingevet

Bereiden

Verwarm de oven op 175 'C. Schep het bakmeel, de rozijnen, abrikozen, vijgen, en suiker met zout naar smaak om. Klop het ei los en roer het met de helft van de melk door het bakmeel mengsel. Schenk er steeds scheuten van de rest van de melk bij, tot een stevig deeg ontstaat.

Doe het deeg in de cakevorm, strijk het met een natte lepel glad en bak het krentenbrood in 1 uur en 15 minuten gaar.

Prik met een breinaald in het brood om te controleren of het gaar is. Als de naald schoon blijft, is het brood klaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.