Avatar

Eigen recept van... Odette van der Niet

Couscous met shoarma, courgette en snijbonen

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Mediterraan

Laatst aangepast: 27 sep. 2006, 09:16 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram lamsschoarma/ kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram snijbonen
  • 1 courgette
  • 1/2 gele paprika
  • 3 el olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1/2 tl djinten
  • 1 tl chilipeper/paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • 250 gram couscous
  • zout/peper
  • 1-2 tl harissa (eventueel)

Bereiden

Bereid de couscous volgens de gebbruiksaanwijzing.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de snijbonen in ruitjes en kook ze in 5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken. Snijd de courgette en paprika in stukjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het shoarmavlees bruin in 1min. Voeg ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg paprika en courgette toe en bak 2 mij. mee. Roer er de djinten, koriander en chilpoeder door. Voeg tomaten met sap toe en prak de tomaten fijn. Doe de snijbonen erbij. Laat de saus 5 min. zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel de harissa.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.