Avatar

Eigen recept van... Diana Z

Spitskool met banaan en kerrie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 05 sep. 2006, 16:02 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 750 gr gesneden spitskool
  • 250 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 200 gr gesnipperde uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 banaan
  • kerriepoeder
  • ketjap manis
  • aroma
  • paprikapoeder
  • zout

Materialen

  • hapjespan met deksel of braadpan

Bereiden

- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met zout en paprikapoeder.

- Pers de knoflook en bak deze even aan in een hapjespan met olie.

- Voeg de kipfilet toe en bak dit in ongeveer 10 minuten bruin en gaar.

- Haal de kipfilet uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie.

- Snijd de paprika in stukjes en fruit dit samen met de uien in de hapjespan.

- Voeg de in vieren gesneden champignons toe en bak deze even mee.

- Voeg dan een flinke scheut ketjap, aroma en water toe en een eetlepel kerriepoeder.

- Breng dit samen aan kook en voeg de spitskool toe en laat alles ongeveer 15 minuten stoven onder af en toe roeren.

- Voeg dan de kipfilet weer toe en de in stukjes gesneden banaan en warm alles even goed door.

- Giet zonodig vocht af.

* Lekker met rijst en een beetje pindasaus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.