Avatar

Eigen recept van... Mariska Siadis

Surinaamse Eksi kuku (Eierkoek)

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 25 sep. 2006, 10:42 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 Eieren
  • 10 Eetlepel Suiker
  • 11 Eetlepel Bloem
  • 1 Eetlepel Vanille- of rum essence
  • 10 Eetlepels Gesmolten boter
  • 3 Eetlepel Decoratiehagel (Baukje)

Materialen

  • houten lepel mixer en beslagkom Bakblik met diameter van 24 cm Oven Zeef

Bereiden

De eieren dik klutsen met de suiker en de essence of rum (ongeveer 3 kwartier, mixer in de hoogste stand zetten).

Het beslag moet in volume zijn toegenomen.

De bloem zeven en bij beetjes door het beslag roeren met een houten lepel.

De gesmolten boter luchtig door de massa scheppen (met de houten lepel).

In een beboterd bakblik het beslag schenken en gelijk in een voorverwarmde oven schuiven (160 C).

De oven het eerste half uur niet openen!!

Bakken totdat de cake goudbruin is. Prik met een satestok in het midden van de cake. Als deze er droog uit komt dan is de cake gaar.

Als de cake wat is afgekoeld, lichtjes boter erop smeren en bestrooien met decoratiehagel.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.