Avatar

Eigen recept van... Ann Blomme

Kalkoenstoofpotje op Grootmoeders Wijze

Anders, Hoofdgerecht, 1 personen, Anders

Laatst aangepast: 20 aug. 2006, 15:51 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram kalkoenstoofvlees
  • 1 plak half gezouten spek
  • 2 wortelen
  • 1 grote ui
  • 250 gram champignons
  • 1 el mosterd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bruine suiker
  • 1 klontje (hoeve)boter
  • 1 flesje donker abdijbier (Affligem)
  • tijm, laurier
  • peper (&zout)
  • margarine

Bereiden

Bak het kalkoenstoofvlees in hete margarine aan alle kanten mooi bruin. Kruid naar smaak met peper (&zout).

Neem een andere pan en laat in een beetje margarine de fijngesneden ui, de champignons en de in schijfjes gesneden wortelen zachtjes stoven. Kruid goe met peper. Voeg dan de groenten bij het vlees en roer goed om. Voeg een takje tijm toe en een laurierblaadje. Daarna ook de mosterd, de bruine suiker, de tomatenpuree en het klontje boter. Overgiet langzaam met het donker abdijbier. Laat op een zacht vuurtje een kwartiertje sudderen. Dien op met gekookte aardappelen, puree of frietjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.