Avatar

Eigen recept van... Marjolein Haller

Hele eend gelakt uit de oven

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 240 minuten, Bereidingstijd 240 minuten, Anders

Laatst aangepast: 12 okt. 2013, 17:35 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • zot peper
  • 1 eend
  • 1 dl ketjap
  • 1 potje veenbessencompote
  • 2 dl kippenbouillon

Bereiden

Verwarm de oven op 130 graden. Snij overtollig vet vd eend, alsook het kontje. Leg de eend een minuut in kokend water, daardoor trekt het velletje mooi strak.

Warm wat ketjap op in een pannetje met de veenbessen. Zout en peper erbij enen de kippenbouillon. Laat het geheel inkoken tot stroop. Leg de eend in een grote pan of ovenschaal. (er komt veel vet brij).

Verdeel de stroop over de eend door hem te "lakken". Plaats eend 4 uur in oven van 130 graden. Giet de jus die vrij komt ieder half uur over de eend.

Serveer de eend in stukjes op borden met bijv. witte rijst, frisse groente in reepjes en gepoft sjalotje. Giet ten slotte nog wat braadvocht over de borden.

Bronvermelding

Lidl. Ramon Beuk. okt. 2013

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.