Avatar

Eigen recept van... Cuisine a la Muese

Inmaken - Vijgen op siroop

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wachttijd 90 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 21 jan. 2013, 23:16 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe stevige vijgen
  • 500 gram suiker
  • 100 ml witte wijn
  • 1 citroen (sap)
  • 1 kaneelstokje (optioneel)

Materialen

  • Glazen potten met schroefdeksel

Bereiden

Was de vruchten. Verdeel de vijgen over de bodem van een grote kookpan. Bedek de vruchten met de suiker, giet de wijn erover en het citroensap. Laat ongeveer 1 uur koken op laag vuur. Voeg eventueel een kaneelstokje toe.

Was de potten schoon in kokend water met soda en spoel goed na.

Schep de vijgen in een pot, voorkom dat de vijgen uit elkaar vallen. Overgiet met de siroop en steriliseer de potten nog 30 minuten in een warmwaterbad in de oven of sluit de deksel terwijl brandende alcohol de zuurstof gebruikt in de gesloten pot.

Bronvermelding

Christina Bottari

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.