Avatar

Eigen recept van... Siska Wolf

Kalkoen met druiven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 09 sep. 2012, 22:12 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram zoete, witte druiven, ontpit en gehalveerd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram kalkoenfilet, in stukjes
  • 60 gram Becel voor bakken en braden
  • 2 eetl kerriepoeder
  • 50 gram bloem
  • 3 dl water
  • 2 dl Becel voor de koffie
  • 1 kippenbouillontablet
  • zout en peper
  • 2 takjes peterselie

Bereiden

Bestrooi de kalkoenstukjes met peper en zout.

Verhit de Becel voor bakken en braden in een braadpan.

Bak de stukjes kalkoen rondom lichtbruin.

Schep ze met een schuimspaan uit de pan.

Roer de ui en de kerriepoeder door het bakvet en fruit ze ca. 2 min.

Roer de bloem erdoor.

Voeg al roerende scheutje voor scheutje het water en de Becel voor de koffie toe.

Verkruimel het bouillontablet over de saus.

Blijf roeren tot de saus gebonden is.

Roer de kalkoenstukjes erdoor en laat de ragout onder af en toe roeren ca. 5 min. zachtjes koken.

Roer de druiven erdoor.

Breng de ragout eventueel op smaak met zout en peper.

Hak de peterselie fijn en strooi het erover.

In plaats van kalkoenfilets kunt u ook kipfilet gebruiken.

Bronvermelding

Eigen verzameling

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.