Avatar

Eigen recept van... Anneke Machura

Witlofstamppot met blauwe kaas en spekjes

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 31 jul. 2012, 03:00 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 1 kilo witlof
  • 1 bakje gerookte spekreepjes
  • 1 punt blauwschimmelkaas
  • 1 scheutje melk

Bereiden

- Schil de aardappels, snijd ze zonodig door de helft en kook ze in ruim water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

- Snijd intussen de witlof in halve ringen en was ze.

- Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de witlof beetgaar. Breng op smaak met wat knoflookpoeder, rozemarijn, tijm en peper.

- Bak in een tweede pan de spekreepjes zonder olie of boter krokant.

- Snijd de blauwe kaas in blokjes.

- Giet de aardappels af, stamp ze met de melk tot een smeu´ge puree en meng de blokjes kaas er doorheen.

- Laat de witlof goed uitlekken en meng deze door de aardappel-kaaspuree.

- Voeg tenslotte de spekreepjes toe en roer alles nog even goed door elkaar.

Bronvermelding

eigen fantasie

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.