Avatar

Eigen recept van... Joan Delfgaauw

Zoetzuur van komkommers inmaken

Salades, Bijgerecht, 12 personen, Anders

Laatst aangepast: 11 jul. 2012, 10:30 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 8 of 9 komkommers
  • 2 liter azijn
  • 500 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 verse hete peper (bijvoorbeel Madamme Jeannette)

Bereiden

Schil de komkommers niet maar was ze goed en snijd ze in de lengte doormidden. Schrap nu het zaad uit de komkommers en gooi dat weg. Snijd de komkommerhelften in kleine blokjes van 1 x 1 centimeter. Snijd de rode uien in kleine stukjes (wel iets grover dan snipperen) en meg de rauwe ui door de rauwe komkommer. Doe de azijn met de suiker, het zout en de peper in stukjes in een pan (geen aluminium). Ik zelf vind een verhouding van 250 gram suiker per liter azijn lekker, maar als je dat lekkerder vind mag je wel wat meer of juist wat minder suiker gebruiken. Kook de azijn met suiker en zout zijn opgelost. Haal de peperstukjes uit de azijn en gooi weg. Vul de met soda en kokend water schoongemaakte potten met de rauwe komkommer/uien. Giet de iets afgekoelde maar nog wel erg warme azijn over het mengsel tot het onder het vocht staat. Sluit de potten en zet ze een nachtje ondersteboven. Daarna koel en donker bewaren, maximaal 1 jaar houdbaar.

Bronvermelding

Diana

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.