Avatar

Eigen recept van... Lidy Breewel

AMUSE: TONIJN GEROLD IN SESAMZAAD en een heerlijke soja-stroop-saus

Roerbakken, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 05 jan. 2014, 15:17 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl pijnboompitten
  • 200 gram verse tonijn
  • 1/2 citroen schoongeboend
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 theel komijnpoeder
  • 1 eetl bloem
  • 2 eetl zwarte of witte sesamzaadjes of gemengd
  • 3 eetl peterselie, fijngesneden
  • 3 eetl olijfolie
  • VOOR DE SAUS;
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sake'

Materialen

  • JE KAN ER OOK EEN VOORGERECHT VAN MAKEN.

Bereiden

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan 3 minuten op middelhoog vuur tot ze lichtbruin verkleuren. Hak de pijnboompitten fijn.

Dep de tonijn goed droog en snijd de tonijn in kleine blokjes

. Rasp de gele schil van de halve citroen en pers de citroen uit.

Schep de citroenrasp en het sap ,met de rode peper, komijnpoeder, de pijnboompitten, bloem en peterselie door de tonijnblokjes.

Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper

. Draai met vochtige handen balletjes van het tonijnmengsel.

Rol ze door de sasamzaadjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak de tonijnballetjes in anderhalve minuut op hoog vuur goudbruin.

SOJA-STROOP:

Breng de sojasaus, mirin, sake, aan de kook en laat het zachtjes

inkoken tot een mooie stroperige saus.

Deze saus is bij Zalm , gerookt of gebakken ook erg lekker.

Ook bij wortelpuree en een stukje kabeljauw.

Bronvermelding

25-06-2012, AH

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.