Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Truffelmayonaise (maakt alles exclusief!)

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 25 feb. 2005, 22:32 | 29 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eidooier
  • zonnebloemolie
  • zout, peper
  • 1/2 tl mosterd
  • truffelolie
  • paar druppels citroensap

Bereiden

Zorg dat alle ingredienten op kamertemparatuur zijn. Maak eerst een mayonaise. Vermeng in een kom een eidooier met de mosterd. Doe er drie druppels olie bij en roer glad met een mixer. Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer. Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer. Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer. Doe opnieuw drie druppels olie erbij en roer glad met de mixer. Ga niet te snel, dan wordt de saus dun en kan je opnieuw beginnen. De saus moet dik worden, mayonaisedikte. Voeg olie toe tot je genoeg saus hebt, 1 eidooier is genoeg voor ca. 1/2 liter saus maar je kan ook voor die tijd al ophouden. Als de saus te dik wordt evt. water toevoegen. Naar eigen smaak het op het laatst de zonnebloemolie vervangen door truffelolie en enkele druppels citroensap toevoegen. Onthoud dat de mayonaise op geen enkel moment dun mag worden. Mocht dit wel gebeuren dan kan je in een andere kom een nieuwe eidooier losroeren en er druppelsgewijs de mislukte saus erdoorkloppen.

Heerlijk bij koud vis of vlees.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.