Avatar

Eigen recept van... Deta Verhoeff

Spaanse knoflookgarnalen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Spaans

Laatst aangepast: 19 mrt. 2012, 08:24 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram grote, rauwe garnalen
  • 4 el olijfolie
  • 6 tn knoflook
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 1 citroen in partjes
  • 1 geknipte peterselie

Materialen

  • Koekenpan of wok

Bereiden

Garnalen in hun jasje laten of evt. kop, huid en darm verwijderen, maar staart laten zitten. Olijfolie verhitten in de koekenpan, voeg knoflook, de pepers en snufje zeezout en peper toe. Fruit op middelhoog vuur tot knoflook verkleurt, Dan vuur hoog, garnalen erinen anderhalve minuut bakken per kant, tot ze helderrod en ondoorzichtig zijn. Verdeel garnalen over de borden, besprenkel ze met olie uit de pan en garneer met peterselie. Serveer met schijfje citroen en lekker brood.

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.