Avatar

Eigen recept van... Metal Karin

Rode druivengelei

Anders, Ontbijt, 20 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 11 feb. 2012, 19:25 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 1/2 kilogram blauwe druiven
  • 2 peren
  • 2 kilogram suiker
  • 10 eetlepels rum, brandewijn of kirsch (liefst 80%)

Materialen

  • fijne zeef, eventueel met kaasdoek; rondjes cellofaan ter grootte van de jampotten; 10 schone potten.

Bereiden

Was de druiven en verwijder de steeltjes;

Doe ze met 1/2 liter ater in een ruime pan en kook in circa 15 tot 20 minuten zacht;

Druk de druiven door een zeef (eventueel met kaasdoek);

Schil de peren en snijd ze in plakjes;

Bedek de perenschijfjes met water en kook gedurende ongeveer 10 a 15 minuten zacht;

Pers ook de peren door de zeef;

Vermeng het peren- en druivensap en meet de hoeveelheid af;

Voeg per 1 liter sap 1 kilo suiker toe en laat 15 minuten koken (eventueel schuim eraf scheppen);

Spoel de jampotten om met heet water en zet ze op een warme vochtige doek;

Vul de potten tot de rand met het hete sap en dek af met de een rondje cellofaan dat je insmeert met de sterke alcohol;

Sluit de potten luchtdicht af en laat helemaal afkoelen.

Bronvermelding

Grootmoeders keuken

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.