Avatar

Eigen recept van... Gerda Woudstra

Pastasalade met hollandse garnalen

Salades, Buffet, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 13 jan. 2012, 22:03 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram kleine pasta (bv penne)
  • (zee)zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram hollandse garnalen
  • 100 gram waterkers
  • 1/2 komkommer
  • 2 bosuitjes, met veel fris groen,fijngesnipperd
  • 3 grote rijpe tomaten,ontveld en vruchtvlees in blok
  • 5 eetlepels mayonaise (liefst met olijfolie bereid)
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1,5 eetlepel fijngesneden verse dille

Bereiden

Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan wat zout en 1 eetlepel olijfolie is toegevoegd. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en afkoelen. Spoel de garnalen enkele malen in ruim koud water. Voeg aan het laatste spoelwater eventueel wat (zee)zout toe. Laat de garnalen op een zeef uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.

Spoel de waterkers enkele malen in ruim koud water. Verwijder de worteltjes en de dikste stelen. Neem ook lelijke en aangetaste blaadjes weg. Maak de waterkers droog (slacentrifuge). Snijd de helft van de waterkers in smalle reepjes.

Boen het stuk komkommer onder stromend koud water schoon of schil hem. Verwijder het uiteinde. Snijd de komkommer overlangs door en neem met een lepeltje het zaad uit beide helften weg. Snijd de helften in de lengte in 4 of meer smalle repen. Snijd de repen in blokjes. Bestrooi de blokjes met wat zout en laat ze op een zeef uitlekken. Roer in een kommetje mayonaise en tomatenketchup tot een gladde saus. Voeg daarna dille aan de saus toe.

Schep in een grote kom pasta, gesneden waterkers, komkommer, bosuitjes, de helft van de tomaten en de garnalen luchtig door elkaar.

Serveertips

Verdeel de ongesneden waterkers als bedjes over de borden. Schep de salade er op en lepel de saus er over. Strooi de rest van de tomatenblokjes over de gerechten. Schik er eventueel toeven verse dille als garnering bij. Geef er sneden licht geroosterd ciabattabrood bij en zet een karafje met de allerbeste olijfolie (extra vergine) op tafel. Tip:

Vervang komkommer door tenminste 12 grof gehakte (ontpitte) groene olijven.

Bronvermelding

internet

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.