Avatar

Eigen recept van... Juliette van Straten

'Zuurkool met ham en appel' Door de combinatie appel en kruidnagel een heerlijk ovengerecht

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 04 apr. 2012, 12:17 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

500 gr. zuurkool

2 grote appels

200 gr. beenham plakken

(niet te dun gesneden)

12 kruidnagels

500 gr. aardappelpuree

3 eetl. paneermeel

100 ml. appelsap

50 gr. roomboter

Verwarm de oven voor op 200 C. - hetelucht 180 C.

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.

Appels schillen, klokhuis verwijderen en in plakken snijden.

De appelplakken in de beenham wikkelen en vastzetten met een

kruidnagel.

Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de aardappelpuree

over de bodem. Verdeel de zuurkool over deze laag.

Giet het appelsap over de zuurkool en leg de hamplakken er

dakpansgewijs overheen, dek het geheel af met de rest van de

aardappelpuree.

Bestrooi het geheel met de paneermeel en verdeel de roomboter,

in klontjes, er overheen.

Laat de schotel in de oven in ca 40 min. gaar worden.

Bronvermelding

gck

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.