Avatar

Eigen recept van... Chester Teulings

Pavlova

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 08 mei. 2006, 21:10 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stuks Ewitten
  • 1 snufje zout
  • 300 gram witte bastardsuiker
  • 1 theelepel frambozenazijn of citroensap
  • 1 theelepel ma´zena
  • 1 theelepel vanille aroma (eventueel)
  • 300 ml slagroom
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 500 gram fruit naar keuze (liefst iets zuurder fruit )

Bereiden

Verwarm de oven op 150 graden.

Doe de eiwitten met een mespuntje zout in een kom. Zorg er wel voor dat de kom volledig vetvrij en droog is. Klop de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje witte basterdsuiker toe.

Voeg ook de azijn, de ma´zena en eventueel het vanille aroma toe. Klop verder tot de eiwitten helemaal stijf zijn.

Doe bakpapier in een ovenschaal en giet het eiwitmengsel hierop. Bak de taart 30 minuten op 150 graden en laat daarna twee uur in de oven afkoelen. Zo blijft de taart zacht van binnen.

Klop de slagroom met poedersuiker stijf. Maak het fruit schoon en snijd het in stukjes. Schep de slagroom over de afgekoelde taart en verdeel het fruit erover.

Fruit (frambozen, kiwi, bramen aardbeien of passievrucht)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.