Avatar

Eigen recept van... Siska Wolf

Italiaanse gestoofde prei met tomatensaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 19 jun. 2011, 10:35 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 blaadjes basilicum
  • 800 gram prei
  • 20 gram boter
  • mesounte suiker
  • zout en peper
  • 2 grote uien
  • 8 vleestomaten
  • 2 eetl olijfolie
  • 3 takjes oregano

Bereiden

Maak eerst de tomatensaus. Pel de ui en hak deze fijn. Ontvel de tomaten in heet water. Verhit de olie en fruit hierin de gehakte ui tot ze glazig ziet. Voeg de tomaten met de fijngeknipte oregano en basilicum, zout en peper toe en breng de massa aan de kook. Laat de saus afgedekt ca. 30 min zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met wat suiker. Maak intussen de prei schoon, verwijder alleen het hele donkere groen en snijd de prei in stukjes van 3 cm lengte. Smelt de boter in een pan, roer de prei, de suiker en wat peper en zout erdoor en stoof de prei afgedekt in ca. 10 min. zachjes gaar.

Roer af en toe even door. Serveer de uitgelekte prei in een schaal en schenk de tomatensaus eroverheen. Garneer eventueel met verse blaadjes basilicum. Serveren met aardappelpuree en een schaaltje geraspte Parmezaanse kaas.

Bronvermelding

The Greenery

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.