Avatar

Eigen recept van... Johanna van Dingenen

'Visbrochette met wilde rijst'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 nov. 2011, 09:40 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram witvis (kabeljauw,koolvis,tilapia)
  • 2 eetl. citroensap
  • 300 gram winterwortel, geschrapt in stukken van 3 cm
  • 150 gram peultjes
  • 12 plakken rauwe ham
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 pak wilde rijst
  • ma´s voor de garnering

Materialen

  • 4 lange spiesen grillpan

Bereiden

Snijd de vis in blokjes van 4 cm. en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 min. en de peultjes 2 min. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken. Wikkel ieder visblokje in rauwe ham. Rijg de visblokjes afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.

Kook de rijst.

Verwarm een grillpan en rooster de visbrochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Serveer de vis met de rijst gegarneerd met wwn paar ma´skorrels.

Serveersuggestie:

Serveer er salsa verde bij en meng daarvoor 1 teentje geperste koflook, 3 eetlepels gehakte verse kruiden (peterselie, bieslook, kervel), 1 eetlepel kappertjes, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie.

Bronvermelding

Boodschappen

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.