Avatar

Eigen recept van... Sascha ten Brink

Jonge eend

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 225 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 16 jan. 2011, 04:04 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pekingeend, circa 2.4 kg
  • 2.5 dl zoete ketjap
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0.5 theelepel `nootmuskaat
  • 12 eetlepels vloeibare honing
  • 0.5 citroen, uitgeperst
  • 0.5 sinaasappel, uitgeperst
  • zout
  • peper
  • 2 dl olijfolie

Materialen

  • Maatbeker; lepels; theelepel; koelkast, mes; snijplank; keukenpapier; kom; maatbeker; citruspers; oven; sateprikker; braadslee; aluminiumfolie.

Bereiden

Laat het gevogelte ruim van te voren in de koelkast ontdooien, alvorens het verder te bereiden.

Snij het vet bij de staart eruit en spoel de eend van binnen en buiten goed af en dep vervolgens droog.

Maak een halve liter marinade van de ketjap, paprikapoeder, nootmuskaat, zout, peper, honing, citroen- en sinaasappelsap.

Roer dit goed doorelkaar tot er een gladde marinade ontstaat.

Leg hier de eend ongeveer 2 uur in en keer hem af en toe.

Verwarm de oven voor op 175C.

Haal de eend uit de marinade en prik rondom in met een sateprikker, zodat hetvet er tijdens hetbraden uit kan lopen.

verhit de olijfolie in eenbraadslee en doe de eend erbij.

Plaats de braadslee in de oven.

Regelmatig bestrijken met de marinade en de eend in circa 1 uur gaar braden.

Dek de eend het eerste uur af met aluminiumfolie.

Indien gewenst - om een krokant velletje te krijgen - de grill op de hoogste stand voorverwarmen en de eend nog 15 minuten grillen.

Indien geen grill aanwezig, dan de eend uit de oven halen en de temperatuur verhogen tot 250C en de eend nog een kwartiertje braden.

Het is lekker de eend te serveren met rijst, gemengd met bosui en knoflook, en een komkommersalade.

Bronvermelding

Lidl folder, wildweken november 2010

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.