Avatar

Eigen recept van... Kimeng van Uchelen

Gebakken aardappelen met rozemarijn (uit de oven)

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 05 apr. 2010, 17:42 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 50 gr (vloeibare) boter
  • 3 tl verse rozemarijn
  • (grof zee)zout naar smaak

Materialen

  • keukenpapier, braadslede (of vuurvaste ovenschaal)

Bereiden

VOORBEREIDING (kan halve dag van tevoren)

Aardappelen schillen. Kleine ardappelen in lengte halveren, grote aardappelen in lengte in 4-en snijden. Wassen en tot gebruik onder water bewaren.

BEREIDING

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius (heteluchtoven op 180 graden). Aardappelen afgieten en met keukenpapier heel goed droogdeppen. In braadslede boter smelten. Aardappelpartjes erin leggen en rozemarijn erover strooien. Op onderste richel van de oven de aardappelen in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. In schaal scheppen en met zout bestrooien.

OPMERKING

Deze aardappelen kunnen tegelijkertijd met een ander ovengerecht worden bereid. Zet de aardappelen onderin de oven en het andere ovengerecht op een richel erboven. De temperatuur mag variŽren van 175 - 225 graden Celsius (heteluchtoven 160 - 200 graden)

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.