Avatar

Eigen recept van... Hanna Best

Tiramisu zonder ei

Anders, Nagerecht, 12 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 3600 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 21 dec. 2010, 13:51 | 45 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetlepels cacaopoeder om erop te strooien
  • 300 gram lange vingers
  • 500 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 el basterdsuiker (witte)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 250 ml espresso (sterke koffie)
  • 5 eetlepels amaretto
  • 1 eetlepel citroensap

Materialen

  • bak van c.a. 20x30 cm, mixer, spatel

Bereiden

Ingrediënten voor 10 a 12 personen

■ Zet de koffie, laat hem afkoelen in een kom of bakje en voeg de likeur toe. Klop slagroom in een kom of bekken stijf. Voeg de mascarpone, vanille- en basterdsuiker, kaneel en citroen toe en roer of klop alles goed door elkaar. Zet het weg in de koelkast.

■ Dompel de lange vingers heel even in het inmiddels afgekoelde koffiemengsel, schud de overtollige koffie uit en leg ze met de suikerzijde naar boven in twee lange rijen naast elkaar (één laag) in de bak. Doe de helft van het mascarponemengsel erover en herhaal het geheel nog een keer.

■ Strijk de bovenste laag mascarpone glad en zet de bak afgedekt in de koeling. Bestrooi de tiramisù vlak voor gebruik met cacaopoeder.

Tip: tiramisù is het lekkerst als hij één of twee dagen van te voren is gemaakt.

Bronvermelding

deels eigen deels internetsite

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.