Avatar

Eigen recept van... Margot Ruber

Vegetarische bobotie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Anders

Laatst aangepast: 06 dec. 2010, 17:45 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 witte boterhammen (zonder korst)
  • 150 ml melk
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el olie
  • 1 pakje Tivall roerbakgehakt
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 50 gr rozijnen
  • 40 gr amandelschaafsel
  • 1 el mangochutney
  • 15 gr verse peterselie, fijngesneden
  • 2 eieren

Bereiden

Snij het brood in stukken en laat het weken in de melk. Pel en snipper de ui, de knoflook en de peper. Verhit olie in een pan en bak de ui, knoflook en peper tot deze glazig zien. Voeg het vegetarisch roerbakgehakt toe en bak nog even door.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Dop ondertussen de sperziebonen en voeg toe. Voeg kerriepoeder, kurkuma, kaneel en peterselie toe. Bak nog 10 minuten door.

Zeef het brood en meng het brood in een schaaltje met het citroensap, de basterdsuiker, rozijnen, amandelen en mangochutney. Meng dit mengsel vervolgens met het gehaktmengsel.

Schep alles in een ovenschaal, verdeel goed over de hele schaal. Klop 2 eieren los in een apart schaaltje en schenk over het mengsel. Bak de bobotie ongeveer 35 minuten in de oven.

Lekker met rijst en een salade.

Bronvermelding

eigen recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.