Avatar

Eigen recept van... Juliette Verstraete

Feest- Buffet met Handige Tips voor 20 Personen

Salades, Buffet, 20 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 5 minuten, Bereidingstijd 5 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 22 jun. 2012, 15:47 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • - lange tafel
  • zie verder hieronder

Bereiden

EIERSALADE van : 6 eieren gekookt , 1 eetl. kerriepoeder, zout, peper, chilipoeder ,2 el crème fraîche, 2 el mayonaise, klein scheutje gembersiroop, peterselie als garnering. 1 dag van tevoren maken.

CARPACCIO van plakjes rosbief op een schaal draperen met wat parmezaanse kaas grof geschaafd en kappertjes.

Zet een fles olijfolie en de zwarte peper-molen ernaast. Op dag zelf.

COUSCOUSSALADE : Couscous koken en laten afkoelen, mengen met knoflook, zout, chili-peper, plakjes olijven , citroensap èn rasp, véél verse peterselie en bladselderij, olijfolie en lente-uitjes. Vooruit maken.

TOMATENSOEP : uien, knoflook en rozemarijn bakken in olijfolie, bouillonblokjes erbij en blikken of pakken of blikjes gezeefde tomaten of tomaten in blokjes, 1/2 uur pruttelen en pureren met staafmixer of blender.

SPINAZIESLADE : 1 kg spinazie, 4 witte boterhammen in stukjes en in hete roomboter bruin gebakken ( Croutons ), 100 g pijnboompitten geroosterd met een dressing van 1 el dijonmosterd, zout, peper, chilipeper kleine lepel honing, halve citroen, olijfolie. Alles vooruit klaar te maken, maar nog niet mengen.

PREI MET MOSTERDMAYO : 1 kg prei in stukken van 10 cm koken in kippenbouillon en af laten koelen. Mengen met sausje van 1 flinke lepel elk dijonmosterd en mayonaise, chilipoeder , zout en peper. 1 dag vooruit maken.

TONIJNSALADE : 4 blikken tonijn op water, 1 ui gesnipperd, zout, peper, chilipoeder , bosje koriander of peterselie fijn gesneden, scheutje Thaise vissaus ( Nam Plaa ) en gembersiroop, crème fraîche en mayonaise. Vooruit klaar te maken.

Lange tafel waar mensen omheen kunnen lopen, evt een deur op schragen.

Groot kleed erover tot op de grond, eronder ruimte voor kratten bier , dozen rode wijn etc.

Kinderbankje of keukentrapje met een kleed erover kan dienen als etagère.

Zet borden aan begin van de tafel en in servetten gerold bestek en glazen aan het einde van de ronde.

Plaats delicatere duurdere schotels aan het einde.

Zorg voor afwisseling van droge en smeuïge gerechten.

Ga zo nu en dan rond met Finger- Food-hapjes, bv pizzapuntjes, mini-saucijzenbroodjes en mini-sandwiches.

Gebruik thermoskannen met drukpompsysteem voor ijskoude limonade of sappen en later voor de koffie.

Zet thee-en koffiespullen van tevoren klaar.

Zet kleinere schalen klaar om restanten van gerechten tussentijds over te hevelen.

Schuif alles op een gegeven moment naar 1 kant van de tafel en zet op vrijgekomen deel bv. een kaasplateau met vers gebakken stokbrood en luxe crackers met een smaakje , een fruitsalade en ijs of taart.

Bronvermelding

eigen verzameling

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.