Avatar

Eigen recept van... Jos Kafoe

Varkenshaasje met Romige Championsaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 dec. 2010, 14:36 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • scheutje citroensap
  • 2 Varkenshaasjes ( totaal 500 gr)
  • 60 gr braadboter
  • zout en versgemalen peper
  • 250gr Kastanjechampions
  • 1 kleine ui
  • 1 dl kookroom
  • 1/2 kippenbouillontablet opgelost in een scheutje wate

Bereiden

Laat het vlees op kamertemperatuur komen.Verhit de helft van de braadboter in een braadpan en laat de varkenshaasjes op hoog vuur rondom bruin worden. Bestrooi ze daarna met wat peper en zout.Draai

het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan in circa 20 min. gaar worden. Keer de varkenshaasjes in die tijd een keer om.

Maak de champions schoon en snipper de ui. Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm. Doe de resterende braadboter in de pan en laat de uit en de champions omscheppend op half hoog vuur bakken tot de champions beginnen te kleuren. Giet de room en de bouillon in de pan en laat de saus kort koken. Breng de saus zonodig verder op smaak met peper en zout.

Voeg naar wens het citroensap en eventueel wat kerriepoeer toe als extra smaakmakers. Leg de varkenshaasjes terug in de saus en laatze 5 minuten doorwaremn. Snijd het vlees schuin in plakken van ongeveer

1 1/2 cm dik en serveer z met de championsaus

Aardappelkroketjes en doperwten zijn klassieke begeleiders van dit geheel

Bronvermelding

Keurslager

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.