Avatar

Eigen recept van... Arthur van Wijck

Vis: Garnalen-bouillon

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders

Laatst aangepast: 17 okt. 2010, 18:02 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl olijfolie
  • 1 middelgrote ui, middelgroot, gepeld, grofgehakt
  • 1 grote wortel, geschrapt, grof gehakt
  • 2 stengels selderij, gewassen, grof gehakt
  • 500 gr garnalen, hier de koppen en schalen van
  • 1 groot glas witte wijn
  • 1/2 theel zout
  • 8 hele korrels zwarte peper
  • 8 hele korrels koriander (ketoembar)
  • 1 blad laurier
  • 2 glazen water

Materialen

  • middelgrote pan, zeef, fijnmazig doek.

Bereiden

* Verhit op middelhoog vuur de olie in een niet te grote pan.

* Voeg hieraan toe de groenten en het garnalenafval.

* Kook dit, al roerend, gedurende 10 minuten.

* Zet het vuur hoger en voeg - behalve het water - de overige ing.

. toe.

* Kook tot de wijn tot de helft is ingekookt (weer 10 min.)

* Voeg dan het water toe, temper het vuur tot middelhoog en laat het

. geheel in ca. 30 minuten inkoken tot 2/3de.

* Zeef de bouillon door een zeef met daarin een schone, fijnmazige

. doek.

Laat afkoelen. Gekoeld bewaren.

Gebr: Als basis voor saus, vis- en schaaldierengerechten o.i.d.

Bronvermelding

Donna Shields: "Caribbean Light".

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.