Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

'Pasta Méditerranée met scampi's en chorizo' van Ellen ten Damme

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 29 mei. 2011, 22:13 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram verse tagliatelli

Bereiden

400 gram verse tagliatelli

8 gram vleestomaten

4 teentje(s) knoflook

40 gram pesto

1 potje(s) tomatenconcentraat

0,5 liter witte wijn

0,5 liter room

1 theelepel(s) zout

1 theelepel(s) peper

10 stuk(s) scampis

200 gram chorizo

Laat een klein beetje water koken en dompel de vleestomaten kort onder, zodat de pel loskomt. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Snijd de chorizzo al in niet te kleine blokjes (neem liefst een pikante soort).

Neem een klein beetje bakvloeistof in een potje en stoof wat uitjes aan, samen met de look. Voeg daar, wanneer de uitjes glazig gestoofd zijn, de tomatenstukjes aan toe. Heel kort laten opwarmen en onmiddellijk blussen met de witte wijn.

Voeg er vervolgens de pesto en het tomatenconcentraat toe. Vervolgens goed voorzien van peper en zout (naar eigen smaak, maar vergeet niet dat de pasta een deel van de smaak van uw saus wegneemt).

Giet er de room bij en laat het geheel inkoken. Vergeet niet om af en toe eens de bodem los te roeren. Je zult trouwens zien dat de zalmkleurige saus, meer en meer gaat inkleuren naar een dieprode. Dan pas is het geheel af.

Bronvermelding

RTL

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.