Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

'Gestoofde drumsticks in een mediterrane saus met saffraan, olijven en munt.'

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 05 aug. 2010, 14:08 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote kipdrumsticks

Bereiden

4 grote kipdrumsticks

zout

vers gemalen peper

4 el olijfolie

4 lente-uitjes, in stukjes van 2 cm

1 zakje saffraandraadjes

20 groene olijven zonder pit

3 dl kruidenbouillon (evt. van tablet)

3 el fijngesneden verse munt

Strooi de bloem op een bord. Bestrooi de kip met zout en peper en wentel de drumsticks door de bloem.

Verhit de olie in een zware, wijde braadpan tot deze gaat dampen. Bak de drumsticks op vrij hoog vuur in 5 min. rondom goudbruin en neem ze uit de pan. Bak de lente-uitjes met de saffraan 3 min. in het bakvet.

Voeg de olijven toe, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg de drumsticks terug in de pan en stoof ze met het deksel op de pan in 20-25 min. zachtjes gaar.

Leg de kip op een warme schaal en kook de saus zonodig nog iets in. Schenk de olijvensaus over de kip en bestrooi met munt.

Lekker met een spinaziestamppotje. Je kunt de drumsticks vervangen door kipkarbonades, reken dan wel 5 min. extra bereidingstijd.

Bronvermelding

delicious

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.