Avatar

Eigen recept van... Marja Disselhorst

Zalmbonbon gevuld met Hollandse garnalen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 nov. 2010, 19:16 | 31 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 1 bosje dille (gesneden)
  • 1 el mierikswortel
  • 50 g yogonaise
  • 100 g crème fraiche
  • 1 st citroen
  • 1 bakje kerstomaatjes

Materialen

  • Kopjes en plastic folie.

Bereiden

Snijd de gerookte zalm in dunne plakjes.

Bekleed een kopje met plastic folie en leg hier de plakjes zalm in. De plakjes mogen over de rand hangen.

Maak nu de saus door yogonaise, crème fraiche en mierikswortel met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Doe de gesneden dille erbij.

Meng 1/3 van de saus door de garnalen. Vul de kopjes met het garnalenmengsel en sla de zalm die over de rand hangt terug.

Draai het plastic folie strak dicht, zodat er een mooie zalmbonbon ontstaat. Laat opstijven in de koelkast.

Verwijder voor opdienen het plastic folie en leg de bonbon op een bord (evt. een paar blaadjes sla eronder). Garneer met een takje dille en de saus. Leg wat door midden gesneden kerstomaatjes om de zalmbonbon heen.

Bronvermelding

Taste of Life

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.