Avatar

Eigen recept van... Wilma Hoogteijling

Tartufo

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wachttijd 240 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 18 mei. 2010, 15:55 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 maraschino kersen
  • 2 eetl rum
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2/3 kop cacao
  • 2 eetl koffie
  • 150 ml water
  • 4 eidooiers
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr geschaafde chocolade

Materialen

  • pan, kom, muffinvorm,mixer

Bereiden

begin de bereiding van dit italiaanse ijsdessert met het weken van de kersen in de rum

meng vervolgens de suiker met de cacao en de koffie en doe deze ingredienten dan in een pannetje

voeg het water toe en meng alles goed

breng het mengsel dan aan de kook

klop ondertussen de eidooiers los en luchtig

voeg al roerende het kokede mengsel van suiker, cacao en koffie toe

roer tot het mengsel dik wordt en de strepen van het roeren in mengsel blijven staan als je stopt

haal de kersen uit de rum het houd deze apart

schenk dan de rum bij de slagroom en klop dit samen op

voeg dit roommengsel bij het eidooiermengsel en voeg dan de geschaafde chocolade er aan toe

verdeel het mengsel dan over ongeveer 10 muffinvormpjes of cakevormpjes

vul elk vormpje tot ongeveer eenderde en plaats dan in alk vormpje in het midden een kers

druk de kers een beetje aan

zet de vormpjes dan in de vriezer en vries ze minimaal 4 uur in

haal de ijbonbons 5 tot 10 min voor het serveren uit de diepvries

garneer de tartufo eventueel met wat slagroom en chocoladesnippers

Bronvermelding

2tomaatjes

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.