Avatar

Eigen recept van... Marion Verhiel

Cantharellensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 17:04 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1/2 teen knoflook
  • 150 gram cantharellen
  • 175 gram aardappel
  • 15 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 6 dl runderbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 0,25 dl witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 eidooier
  • 0,8 dl slagroom
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
  • peper en zout

Bereiden

Hak het sjalotje en de knoflook. Snijd de cantharellen in stukjes, houd enkele mooie kleine exemplaren apart. Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Week het eekhoorntjesbrood in wat hete bouillon. Verhit de olie en fruit de sjalot, knoflook, gesneden cantharellen, aardappel en uitgelekte en in stukjes gesneden eekhoorntjesbrood enkele minuten. Blus het geheel af met wijn. Schenk de bouillon en het weekvocht van het eekhoorntjesbrood in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en doe de tijm in de soep. Laat de soep volledig afkoelen. Smeer de buiten-bovenrand van 4 ovenvaste soepkommen in met wat losgeklopte eidooier. Zet de kommen op zijn kip, zodat het eigeel niet gaat uitlopen. Klop de slagroom stijf. Verwijder de tijm en schep de soep in de kommen. Doe de apart gehouden cantharellen in de soep en schep de slagroom op de soep. Snijd uit bladerdeegplakjes rondjes, wat groter dan de kommen. Bestijk de rand van het deeg met eidooier en dek de kommen hiermee af. Druk de randen goed aan. Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met eidooier en zet de kommen 20 minuten in de op 180ÂșC voorverwarmde oven. Serveer de cantharellensoep direct.

Bronvermelding

Onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.