Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Taartje van gerookte Schotse zalm met Hollandse garnaaltjes en tomaat met dillesaus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 20 jan. 2010, 22:16 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote plakken dun uitgesneden Schotse zalm
  • 4 eetl = ca. 60 gram, Hollandse garnaaltjes
  • 2 ontvelde tomaten
  • 1 eetl. fijngesneden bieslook
  • 1 dl. room
  • 1 dl. melk
  • 2 eidooiers
  • citroensap
  • 1 eetl. fijngesneden verse dille
  • evt. kwarteleitjes, zalm- of foreleitjes, dille
  • peper, zout
  • zonnebloemolie
  • 50 gr. gemengde sla (bijv. ruculamelange van AH)

Materialen

  • 4 metalen ringen van 9 cm. doorsnee

Bereiden

DILLESAUS

1. Room en melk op smaak brengen met peper en zout en al roerend aan de kook brengen. De eidooiers loskloppen, vermengen met de kokende melk-room en op een laag vuur tegen de kook aan verhitten, waardoor het mengsel bindt.

2. De vloeistof door een fijne zeef passeren en af laten koelen.

3. Dan het citroensap en een eetlepel fijngesneden verse dille toevoegen en alles goed vermengen. Evt. nog peper en zout naar smaak toevoegen.

TAARTJE

1. Bevochtig de ringen aan de binnenkant met wat zonnebloemolie en bekleed deze met gerookte zalm.

2. Snijd de ontvelde tomaten in parten en verwijder het vocht en de zaadjes. Maak van het tomatenvlees kleine blokjesen vermeng deze met de garnaaltjes en de bieslook.

3. Deze vulling in de met zalm beklede ringen doen en het geheel met de overhangende zalm dichtvouwen.

4. Maak een spiegel van dillesaus op een bord, leg in het midden van het bord wat mooie sla en zet hierop het taartje. Garneer eventueel met gekookte kwarteleitjes, zalm- of foreleitjes (op het eitje leggen, mooie kleurcombinatie!) en een plukje verse dille.

Bronvermelding

Restaurant Dorset (2001)

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.