Avatar

Eigen recept van... Leen de Vries

Druivenjam met honing

Anders, Ontbijt, 4 personen, Voorbereidingstijd 25 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 30 mrt. 2008, 23:49 | 26 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/4 kg witte druiven
  • 900 g geleisuiker speciaal (v. Gilse)
  • 4 eetl honing

Materialen

  • 3 lege jampotjes met schroefdeksel, soeplepel en soda

Bereiden

Jampotten en soeplepel goed afwassen met heet sodawater.

Met heet water goed naspoelen.

Schone theedoek op het aanrecht leggen.

Potjes hierop omgekeerd laten drogen.

Druiven wassen, halveren en pitjes verwijderen.

In een ruime pan doen: druiven, geleisuiker speciaal en honing.

Goed door elkaar roeren.

Druivenmengsel al roerend aan de kook brengen en ca. 3 minuten laten koken. Wel blijven roeren!

Met soeplepel potjes tot aan de rand vullen met het druivenmengsel en meteen afsluiten.

Potjes met druivenjam omgekeerd laten afkoelen.

Na opening de druivenjam in de koelkast bewaren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.