Avatar

Eigen recept van... Dini van der Horst

Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 03 dec. 2009, 11:47 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. spruiten,schoongemaakt en evt. gehalveerd
  • 4 speklapjes
  • 3 eetl ketjap
  • 1 eetl sambal
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetl olie
  • 2 eetl sesamzaadjes
  • 1 bosuitje, in smalle ringetjes
  • rijst

Bereiden

Water koken met zout, hierin de spruitjes 2 minuten koken.Daarna afgieten en spoelen met koud water.Goed uitlekken.Snijd de speklapjes in dunne reepjes en leg ze in een kom met de ketjap,sambal en knoflook.Laat zeker een half uur staan!!! Verwarm de olie in een wok en roerbak op hoge stand de speklapjes donkerbruin en knapperig.Voeg de spruitjes en sesamzaadjes toe en bak nog een paar minuten mee.Bestrooi het gerecht met de uiringetjes. Lekker met rijst!!!!!

Bronvermelding

Boodschappen Deka

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.