Avatar

Eigen recept van... Marlon Dijkshoorn

Gekruide kippenpoten uit de oven

Wild, Hoofdgerecht, 8 personen, Wachttijd 20 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 02 mrt. 2006, 17:06 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20-24 kippenpoten
  • 200 gram vers witbrood (verkruimeld)
  • 1 ons parmezaanse kaas
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • 4 theelepels zout
  • 3 theelepels knoflook, geperst
  • 3 theelepels peper
  • 1 afgestreken eetlepel oregano
  • 1 afgestreken eetlepel parikapoeder
  • 1 ons pittige mosterd
  • 150 gram boter

Materialen

  • een kwastje (om de kippenbout mee in te smeren), een oven en een magnetron.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Roer het brood, de kaas, peterselie, zout, peper, paprikapoeder en de oregano door elkaar heen.

Boter laten smelten (magnetron), roer hier de mosterd en de knoflook door heen en smeer de bouten hiermee in (kwastje).

Rol de ingesmeerde bouten door het droge mengsel heen tot alles bedekt is en leg ze hierna op een met bakpapier beklede bakplaat.

Ongeveer 45 minuten in de oven.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.