Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Gegratineerde bloemkoolsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:46 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aardappel
  • 2 el olie
  • 1 tl kerrie
  • 3/4 l kippenbouillon (pot of van tabletten)
  • 1,5 dl melk
  • 1 dl slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes stokbrood
  • 4 el geraspte belegen Goudse kaas
  • 1 el fijngesneden bieslook

Bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Snijd de geschilde aardappel in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en laat de ui en de knoflook al omscheppend glazig fruiten. Roer er de kerrie en de aardappelblokjes door. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat in ca. 12 minuten gaar koken. Voeg de melk en de room toe. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Al roerend de soep nog ייn keer doorwarmen. Verwarm de ovengrill voor. Verdeel de soep over ovenbestendige soepkommen. Leg op ieder bord een sneetje stokbrood, bestrooi met geraspte kaas en zet onder de hete grill tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren. Garneer met de fijngesneden bieslook.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.