Avatar

Eigen recept van... Ze Kookt

'Kaastaart met Philadelphia en speculoosbodem'

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands

Laatst aangepast: 24 sep. 2009, 15:15 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • * 100g speculoos * 50g boter *

Bereiden

* 100g speculoos

* 50g boter

* 400 verse volle kaas vb philadelphia

* 200g fijne suiker

* 2 eetlepels bloem

* 3 eieren

* 2 dl room

1. verwarm de oven op 180 en bekleed een springvorm met bakpapier

2. verkruimel de speculoosjes

3. laat de boter eventjes smelten in de microgolf

4. vermeng met een vork onder de speculoosjes

5. verspreid dit mengsel in de springvorm en druk goed aan

6. klop nu in een kom de kaas op met de suiker, de bloem en de eitjes tot een glad geheel

7. klop de room in een andere kom half op en meng vlot onder het kaasmengsel

8. giet over de speculoosjesbodem

9. plaats een 45 tal min in de oven

10. laat een nachtje in de ijskaast staan

ImageTIP: gebruik de deegrol om de koekjes te verkruimelen.

Wanneer is de taart klaar? De taart moet een licht bruine kleur hebben en nog lichtjes bewegen in het midden.

Bronvermelding

karolien

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.