Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Griekse aubergine-gehakt-aardappelschotel', verz. door Edith

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 18 mrt. 2014, 14:53 | 18 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt en .........

Bereiden

250 g rundergehakt

1 aubergine, uitje, knoflook, 500 g aardappel

2 eetl tomatenpuree, half blikje gepelde tomaten, snufje suiker, 50 g geraspte oude kaas, bechamelsaus, scheutje witte wijn, olijfolie

1 tl kaneelpoeder, tl gemalen kruidnagel, 1 eetl oregano, peper en zout

-

Snijd de aubergine in de lengte in plakken, bestrooi ze met flink veel zout en laat een half uur staan.

Bak het gehakt rul met ui, knoflook en de specerijen, blus af met de wijn, voeg tomatenpuree, tomaten en suiker toe en laat een half uurtje pruttelen.

Schil aardappels en snijd ze in plakken en kook ze in water met wat zout ca 10 minuten en giet af.

-

Spoel de aubergineplakken af en dep ze goed droog, bestrijk met olijfolie en bak de plakken in een hete grillpan.

Doe wat tomatensaus in een ingevette ovenschaal en maak laagjes met aardappel en aubergine tot alles op is.

Maak de bechamelsaus, giet over de moussaka, geraspte kaas erover en gaar in ca. 30 minuten in de oven.

Bronvermelding

mijn favoriete combi uit diverse recepten

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.