Avatar

Eigen recept van... - Jamie Olivier-

'Snelle spinazietaart met blauwe kaas'

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands

Laatst aangepast: 25 mrt. 2009, 18:38 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui

Bereiden

1 kleine ui

200 gram kant-en-klare brooddeeg voor broodjes

2 eetlepels boter

100 gram gesneden champignons

1 zak (300 gram) gewassen spinazie

2 grote eieren

150 gram Deense blauwschimmelkaas

Zout en peper

Verwarm de oven voor op 250C. Bekleed een taartvorm of quichevorm met bakpapier. Snipper de ui.

Bereiding:

Kneed de stukjes brood snel door elkaar en rol het deeg uit tot ronde lap en bekleed hiermee de quichevorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de broodbodem 5 minuten voor.

Smelt in een kleine wok de boter en fruit hierin het uitje. Schep de champignonplakjes erbij en roerbak 2 minuten. Schep de spinazie erbij en laat deze al omscheppend slinken. Schep het mengsel in de voorgebakken brooddeegvorm.

Klop de eieren los. Verkruimel de kaas erbij. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en schenk het uit over de spinazie in de vorm.

Bak de taart in 18-20 minuten goudbruin en gaar.

Bronvermelding

fresh

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.