Avatar

Eigen recept van... Marga Velders

Varkenshaas in kruidenkorst

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 22 feb. 2009, 21:00 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram varkenshaas
  • 2 eetlepels gesnipperde sjalot
  • 2 teentjes knoflook,gehakt
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 4 sneetjes oud brood zonder korst
  • 2 ansjovisfilets,fijngehakt
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel boter

Bereiden

Bak de sjalot met de knoflook en de ansjovis in de olijfolie glazig.

Voeg de peterselie en tijm toe en haal van het vuur.

maal in de keukenmachine de kruiden met het brood fijn.

Breng op smaak met peper en zout.

Bak de varkenshaas aan alle kanten bruin in wat boter in 1 minuut.

meer de varkenshaas in met de mosterd en dan met de kruidenkorst.

Gaar ze in een voorverwarmde oven op 150 graden in ca.17 min.

Serveer met pecorinosaus.

Pecorinosaus:Kook 100 ml witte wijn met 1 eetlepel sjalot tot de wijn bijna verdampt is.

Meng 1 eetlpeel boter met 3 eetlepels slagroom erbij en kook dit op.

Meng 2 eetlepels geschaafde pecorino toe en laat even warm worden.

Direkt bij de varkenshaas serveren.

Bronvermelding

Maison Moes

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.