Avatar

Eigen recept van... Nelleke Hagens

Runderpoelet met abrikozen en rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 90 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Anders

Laatst aangepast: 13 dec. 2004, 21:38 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 200 gram runderpoelet
  • 1/4 literblik abrikozen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1/2 bakje champignons
  • 1/2 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 eetlepel maizena
  • peper
  • 100 gram rijst

Materialen

  • kom, zeef, maatbeker, braadpan met deksel, koekenpan, kopje

Bereiden

In een kom doen: yoghurt,paprikapoeder, chilipoeder en zout. Door elkaar roeren en het vlees er door scheppen. In zeef boven de maatbeker de abrikozen laten uitlekken en het vocht aanvullen tot 1 1/2 dl.

In de braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Vleesmengsel in 5 min. rondom bakken. Abrikozensap toevoegen. Met deksel op de pan 1 1/2 uur zachtjes stoven. Ui pellen en snipperen. Champignons schoonwrijven en in plakjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en hierin de ui 3 min. fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

Paprika en champignons erbij en onder voortdurend omscheppen 10 min. zachtjes meebakken.

Uimengsel en abrikozen door het vlees scheppen. Alles nog 15 min. laten stoven.

Intussen rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.

In een kopje maizena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje roeren. Al roerend aan het vlees toevoegen.

Blijven roeren tot lichtgebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper.

Alles in één schotel opdienen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.