Avatar

Eigen recept van... Klaartje Coolen

Zicca taart

Gebak, Hapje, 12 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 90 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 01 dec. 2010, 16:57 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr zachte boter
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 zacht zure handappels
  • 1 citroen (sap)
  • 1 eetl poedersuiker
  • 150 gr kristalsuiker
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 gr zout
  • 5 eetl abrikozenjam
  • 1 theel kaneelpoeder

Materialen

  • springvorm (hoe groter hoe mooier), mixer,

Bereiden

Vet de springvorm in met boter en roer de rest van de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en roer het schuimig. Roer er daarna één ei door; klop tot het mengelgelijkmatig en schuimig en voeg er daarna nog een ei aan toe.. Spilts het laatste ei en roer de eierdooier bij het boter-suiker-en-eimengsel. Zeef de bloem, vanillizuiker en het zout in een kom. Was, droog, boor en schil de appels. Snij ze in vieren en maak in de bolle kant inkepingen, maar snijdt ze niet helemaal door. Klop het eiwit met enkele korrels zout zeer stijf en verwarm de oven voor op 190graden. Roer door het boter-suiker-en-eimengel drie eetlepels lauwwarm water. en spatel het bloem mengels erdoor. Roer hierdoor een flinke lepel eiwit en spatel het licht door het deeg. Roer de jam en citroensap door elkaar. Vul de vorm met het deeg en bestrijk het met de jam en druk de appels in het deeg.Vermeng de kaneel met het poedersuiker en strooi er een dun laagje van over de taart. Zet de taart 50 -60 minuten in de oven tot het deeg gaar is.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.