Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Salade met Biet, Wortel en Witlof in Granaatappeldressing', van Gordon Ramsay

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 12 mrt. 2009, 14:52 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stronken witlof en ........

Bereiden

* 3 stronken witlof

* 2 wortels

* 250 rode biet - gekookt

* 25 hazelnoten

-

voor de dressing:

* 2 granaatappel

* 1 sinaasappel

* 2 el balsamico-azijn

* 4 el olijfolie (extra virgine)

* zeezout en peper, uit de molen

-

Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronkjes in dunne reepjes.

Schrap de wortel schoon en snijd met een dunschiller in dunne repen.

Snijd de al gekookte rode bieten in kwarten en meng ze met de witlof en wortel.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

-

Voor de dressing:

Halveer de granaatappel, schep het zaad eruit en vang dat op in een kom. Laat hierin ook het sap van de granaatappel lopen. Gooi het vlies en de schil weg.

Halveer ook de sinaasappel en pers het sap eruit en meng met het granaatappelsap en de -pitjes.

-

Voeg de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout toe. Zet de staafmixer in het mengsel zodat de granaatappelpitten worden fijngemalen. Zeef de mix door een bolzeef (= grote theezeef) en druk de dressing er met de bolle kant van een lepel doorheen.

Schep de dressing door de salade en strooi er de geroosterde hazelnoten over.

Bronvermelding

Uit: Gordon Ramsay - Gezond met Ramsay

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.