Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Pasta-tonijnsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 18 nov. 2005, 16:10 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr kleine pasta naar keuze
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 tl grove mosterd
  • honing naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • verse zout en peper

Bereiden

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat ze afkoelen met een scheutje olijfolie tegen het plakken. Maak een dressing door de mosterd en peper en zout in de azijn op te lossen, voeg eventueel naar smaak wat honing toe en roer er bieslook en olijfolie door. Leg de tonijn in de dressing.

Wacht tot de pasta lauw is, roer die door de dressing en zet de salade minstens 1 uur in de koelkast om hem verder te laten afkoelen en de smaken goed te laten intrekken.

Lekker als maaltijdsalade, maar ook als bijgerecht bij de barbecue.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.