Avatar

Eigen recept van... Angela Kookt

'Angela's Hollands Stoofvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wachttijd 120 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 14 apr. 2011, 12:08 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 750 gram doorregen runderlappen (niet te vet)
  • 2-3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml rode wijn (goede wijn)
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1 tl kaneel
  • 2 el azijn
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 2 el bruine suiker

Bereiden

Schroei het in blokjes gesneden vlees rondom dicht. Voeg de in ringen gesneden uien en fijngesneden knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de rode wijn, laurierblaadjes, kruidnagels, kaneel, azijn, bouillonblokje en suiker toe en breng langzaam aan de kook. Voeg vervolgens genoeg heet water toe tot het vlees onder staat.

Stoof het vlees op laag vuur in ongeveer 2 uur lekker mals. Breng op smaak met peper & zout. Bind als het nodig is het stoofvlees met allesbinder of voeg bij het aanbraden van het vlees gelijk 2 eetlepels bloem toe.

Geef met gekookte aardappelen of frietjes.

=

Variaties:

=

Voor een extra pittig smaakaccent reepjes roggebrood besmeerd met wat mosterd mee laten stoven.

=

Voor een zoet kruidige smaak plakjes ontbijtkoek in reepjes mee laten stoven.

=

Plakjes honingkoek in reepjes geeft een lichte honingsmaak.

=

In reepjes gesneden oude wijvenkoek geeft een lichte anijssmaak.

Bronvermelding

Diverse bronnen

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.