Avatar

Eigen recept van... Wendela van Dijk

BIJGERECHT (Indisch) Hete eieren

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 29 okt. 2008, 20:55 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 st eieren, niet te lang gekookt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 rode peper, gesnipperd
  • 1 blik tomaten in sap
  • 1 pakje santen (cocosroom)
  • 1 scheut ketjap manis

Bereiden

In steelpannetje olie verwarmen en hierin ui, knoflook en peper fruiten. (Wanneer je de zaadjes van de peper verwijderd, wordt de saus niet zo heel erg pittig.) Een scheut ketjap en de sambal toevoegen en heel even laten meebakken. De tomaten in sap toevoegen en zachtjes aan de kook laten komen. Santen toevoegen en laten smelten. Dan de gekookte en gepelde eieren erbij doen en de saus op een laag vuur zachtjes op smaak laten komen. Eventueel afmaken met sambal.

Lekker met nasi, kroepoek en Atjar Ketimun.

Bronvermelding

beetje van mezelf en.....(weet ik niet meer)

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.