Avatar

Eigen recept van... Xiomara Lobato

Pan Bolo (Antiliaanse taart)

Gebak, Hapje, 8 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 60 minuten, Anders

Laatst aangepast: 30 jun. 2008, 13:03 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 gesneden wit brood, niet te vers
  • 50 gram rozijnen
  • zelfrijzend bakmeel
  • melk
  • 2 a 3 eieren
  • rum essance

Bereiden

Pan Bolo

I heel gesneden wit brood

500 gram rozijnen

zelfrijzend bakmeel

melk

2 a 3 eieren

rum eccence

vanille suiker (zakjes)

Het brood in kleine stukjes snijden.

In een grote kom of schaal doen.

Melk toevoegen tot het brood onder een laagje melk staat.

een half uur laten staan.

De rozijnen in water en rumeccence laten wellen (het beste de avond van te voren).

Als het brood met de melk een zachte brij is de eieren toe voegen.

Dan het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker toevoegen.

Tot een stevige brij roeren (kan met de mixer).

Als laast de rozijnen toevoegen, goed doorroeren.

Het beslag in een taartvorm doen.

Bakken als een cake 60 min. op 160 graden.

Steeds controleren (na 30 min) of de pan bolo niet te droog wordt, hij moet smeuig zijn.

Bronvermelding

van moeders

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.