Avatar

Eigen recept van... Annet de Weerd

Cassata ijs

Anders, Nagerecht, 8 personen, Wachttijd 240 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 02 jun. 2008, 21:43 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram vanille roomijs
  • 150 gram chocolade ijs
  • 125 gram franse vruchtjes
  • 2 eetlepels marasquin likeur
  • 1 eiwit
  • 50 gram poedersuiker
  • 3 dl slagroom
  • 1 reep pure chocolade

Materialen

  • ronde schaal van 1 liter

Bereiden

Vanille roomijs en chocolade ijs zacht laten worden. De wanden van een ronde schaal met behulp van een lepel met een laag vanille-ijs van 2 cm bekleden. De schaalin de vriezer zetten zodat dit hard wordt. Op de zelfde manier een laag chocolade-ijs aanbrengen en hard laten worden. Ondertussen voor de vuling de franse vruchtjes fijnhakken en weken in 2 eetlepels marasquinlikeur. Een paar mooie vruchtjes achterhouden voor de garnering. Een eiwit met 50 gtam poedersuiker stijf en piekig kloppen.De slagroom stijf kloppen. Een reep pure chocolade fijnhakken. De franse vruchtjes en de chocolade met het eiwitschuim vermengen. De slagroom er voorzichtig door scheppen. De schaal uit de diepvries nemen en de vulling erin doen. De bovenkant gladstrijken en met bakpapier afdekken. Dit geheel nog 3 tot 4 uur in de vriezer zetten. De cassata op een mooie schaal storten en garneren met de achtergebleven franse vruchtjes.

Bronvermelding

italiaans recept

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.