Avatar

Eigen recept van... Daan van Reenen

Tomaten gegrild (Italiaans)

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 17 mei. 2014, 11:45 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 tomaten, groot en rijp (pruimtomaten)
  • 6 tenen knoflook
  • 60 ml olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt

Materialen

  • Trattoria, Maxine Clark, p. 105: Pomodori al forno - Gegrilde tomaten met een verrassing Zij doet er knoflooktenen in, maar je kunt er ook garnalen of gehakt in doen, voor een tussendoortje. Vertikaal: Snij daarvoor de tomaten aan de onderkant een beetje af zodat ze rechtop blijven staan. Vervolgens bovenkant eraf en knoflook, garnalen e.d. erin en wat zout en peper. Deksel erop, weer zout en peper en olie. Twee uur op 160 graden. Warm of koud serveren.

Bereiden

Horizontaal

# snij de tomaten horizontaal doormidden

# vet een ovenschaal klein beetje in

# tomaten met vel naar boven 2 minuten onder de grill

# omdraaien, en tomaten met mengsel van de rest besprenkelen

# zout en peper

# nog 6 minuten onder grill

Koud of warm serveren

Bronvermelding

Smakelijk Italie, p. 43

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.