Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

6 Heerlijk zomerse (maaltijd)salades

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 23 jul. 2008, 18:15 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • macaroni

Bereiden

Macaroni salade(4 personen)

1 pak macaroni (450 gr) - 5 augurkjes

100 g salami plakjes of een stukjes

blikje mandarijntjes - 100 g kaas

4 eieren - 2 tomaten ontpit en ontveld

voor het sausje

1 el olijfolie - 5 el mayonaise - 5 el yoghurt - peper en zout - 2 tl kerriepoeder - 1 tl mosterd

Kook de macaroni, en laat deze afkoelen. Kook de eieren, laat ze afkoelen. Snijd augurkjes, salami, kaas, eieren en tomaten in stukjes. Meng de ingrediŽnten door de macaroni. Meng de ingrediŽnten voor het sausje en schep dit vlak voor het opdienen erdoor.

--

Salade van krieltjes(4-6 personen)

1 kilo nieuwe aardappeltjes/krieltjes met schil, gewassen

6 eieren

250 g bacon (plakjes of blokjes)

1 rode ui, heel fijn gehakt

1 stengel bleekselderij. (in stukjes)

6 el mayonaise -1 bekertje zure room - zout en peper

Schil de aardappelen alleen als je dat nodig vindt. Kook de aardappelen met zout tot ze zacht maar nog stevig zijn (ong. 15 min). Laat ze afkoelen. Kook de eieren hard. Spoel ze af onder koud water. Pel ze en snij ze in stukjes. leg de bacon in een bakpan. Bak het op een halfhoog vuur bruin. Giet het vet eraf. Snij de aardappeltjes klein. Doe aardappelstukjes, ei, bacon, ui en selderij in een schaal. Voeg mayonaise, zout, peper, zure room toe. Laat alles nog een half uur afkoelen voor het opdienen.

--

Couscous salade(voor 6-8 personen)

250 g coucous (ongekookt)

1 blik zwarte bonen (500 g)

1 grote stengel bleekselderij, gesneden

1 rode paprika (in stukjes) - 2 tomaten

handje groene olijven - 4 el verse peterselie (gehakt)

2 el verse mint (gehakt) - 2 el verse dille

1 el verse oregano - 1 el verse basilicum

2 uien fijngehakt - citroensap van 1 citroen

1 1/2 el olijfolie - zout en peper

Bereid de couscous als aangegeven op de verpakking. Als dit klaar is roer het dan los met een vork en laat het afkoelen.

Vermeng de overige ingrediŽnten met de couscous. Laat een uur afkoelen in de koelkast.

--

Rijstsalade(4 personen)

450 g basmati rijst - 1 ui (in stukjes)

1 stengel selderij (in stukjes) -versgehakte peterselie

100 g gehakte walnoten of pecannoten

100 g rozijnen -5 el olijfolie - 5 el citroensap

3 el sojasaus - 2 1/2 tl gemalen komijn

Kook de rijst zoals aangegeven. Giet de rijst af en doe het over in een schaal. Roer het door met een vork tot de rijst los en luchtig is. Laat afkoelen.

Vermeng de uien, selderij, peterselie, noten, rozijnen. Roer een sausje van de olijfolie, citroensap, sojasaus en komijnpoeder. Schenk het over de salade. Breng op smaak met peper en zout.

--

Zalm fusilisalade(4 personen)

1 blik zalm (450 g) - 250 gr pasta b.v. fusili

bakje cherry tomaatjes (in tweeŽn gesneden)

1 komkommer (in blokjes)

200 g mozzarellakaas in dunne plakkje

verse peterselie

100 g parmezaanse kaas, geraspt

100 ml olijfolie - 4 el citroensap

2 teentjes knoflook (geperst) - 1/2 tl dille

peper en zout naar smaak

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afkoelen. Maak de zalm schoon en verdeel het in kleine stukjes. Vermeng de zalm met de tomaatjes, komkommer, mozzarella, peterselie en parmezaanse kaas.

Meng voor de saus de olijfolie, citroensap, knoflook, dille, peper en zout. Giet over de salade.

--

Tropische salade(4 personen)

500 g kipfilet, gekookt en in reepjes gesneden

100 g pecannoten

1 stengel bleekselderij, in stukjes

100 g kokos (geraspt, vers of gedroogd)

100 g pitloze druiven, gehalveerd

100 g ananas in stukjes (vers of uit blik)

2 el zure room - 1 tl mosterd - zout en peper

8 el mayonaise - citroensap

Vermeng kip, noten, selderij, kokos, druiven en ananas. Roer de zure room, mosterd, mayonaise, citroensap, zout en peper.

--

Bronvermelding

kookboek

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.